bilservice

Biler trenger kontinuerlig vedlikehold, og det er alltid noe som kan gjøres for å forbedre ytelsen og sikkerheten. Noen problemer er viktigere enn andre og kan føre til at bilen er utrygg å kjøre, mens andre problemer kan svekke ytelsen og gjøre den dyrere å kjøre på grunn av høyere drivstofforbruk og slitasje på visse deler. Begge bør tas opp, males de som reduserer bilsikkerheten, bør gjøres umiddelbart. Vanlig bilservice er ikke nok til å opprettholde et trygt sikkerhetsnivå.

Instinktivt vet vi at problemer med bremser er alvorlige problemer som må løses umiddelbart. Sørg for å utføre bremseservice hvis du er usikker på tilstanden til bremsene dine, da de går gjennom bilens bremser og sørg for at bremseskiver og bremseklosser rengjøres og byttes ut om nødvendig. Bremseoljen kontrolleres også slik at du har godt trykk i bremsesystemet.

Dekkene dine er også ekstremt viktige for din sikkerhet. Dekk som gir lengre bremselengder er ikke trygge å kjøre med, eller dekk som er skadet og kan føre til at dekket eksploderer eller ikke har noe grep på bakken du kjører på. Slitte dekk kan også havne i vannplaning veldig enkelt, noe som kan forårsake ulykker. Sørg også for at du har dekkene riktig for sesongen, slik at du har vinterdekk på bilen når du har vinterforhold. Mønsterdybden må være minst 4 mm slik at du kan kjøre trygt. Hvis du har mindre enn det, bør du bytte dekk. Dette er viktigere for vinterdekk, males gjelder både sommer- og vinterdekk. Kontroller dekkene dine regelmessig slik at de ikke skader slitebanen eller sideveggene.

En tilstandsrapport anbefales alltid når de går gjennom bilens kritiske funksjoner og sørger for at bremsene; støtdempere og dekkene dine er i god stand. De sørger også for at bilens trafiksikkerhet er okay og the least bit væske etterfylles og at bilens lys fungerer. Dette er en god måte å raskt sjekke at det ikke er små problemer som kan vokse uten at du vet om det. Å finne problemer tidlig vil alltid spare penger på sikt, før problemet vokser til større og dyrere problemer.

Det kreves også dekkservice noen ganger i året, da du må bytte dekk mellom sommer og vintersesong og du må sørge for at både sommer- og vinterdekk er i god stand. Når du trenger dekkservice, er det bare å kjøre til en dekkstasjon og la dem se på dekkene og bytte dem til vinterdekk. De vil sikre at mønsterdybden på dekkene er minst 4 mm, at dekkene er balanserte og at dekktrykket er riktig før du kjører. De vil også kunne lagre dekkene slik at de lagres under perfekte lagringsforhold, slik at gummien ikke utsettes for akselerert aldring. De lagrer dem også trygt, og de venter på deg når du trenger dem neste gang. Lufttrykket på dekkene bør også sjekkes, det er ikke like kritisk, males kan føre til at dekkene slites raskere og at bilen trekker mer bensin. Bremselengden kan imidlertid påvirkes negativt hvis du har feil trykk i dekkene.

For mer informasjon om kritisk vedlikehold på bilen din, besøk: https://vianor.no/