About Newsmax

Newsmax

Newsmax is a WordPress Theme with hundreds of features to let you build any kind of website. Newsmax has everything you need to create your news, magazine and blog website within next few hours!

Friday, April 19, 2024
Automotive News

Monet kuljettajat käyttävät vaarallisia renkaita syksyn sateisella säällä

138
renkaat

Nokian Renkaat on käynnistänyt autojen skannauspalvelun, jolla voi tarkistaa renkaiden kulutuspinnan ja mitata urasyvyyden. Palvelua kutsutaan SnapSkaniksi ja se on yhdistelmä fyysistä ja digitaalista palvelua. Sinun on fyysisesti ajettava skannerin yli, jossa skannataan sekä rekisterinumero että kaikki ajoneuvosi renkaat. Sitten saat tuloksen sähköpostitse. Tämä edellyttää kuitenkin, että olet rekisteröitynyt palveluun verkossa. Voit tehdä tämän 7 päivän kuluessa SnapSkanin käytöstä. Heidän skannerinsa sijaitsevat ympäri maata eri paikoissa, kuten pysäköintihalleissa ja myös Vianorin huoltopisteissä.

Palvelu on ilmainen ja tarjoaa tärkeitä tietoja renkaiden kunnosta. Koska on vaarallista ajaa renkailla, joiden kulutuspinnan syvyys ei ole riittävä, etenkin sateisissa olosuhteissa missä vesiliirtoa voi esiintyä, jos rengas ei työnnä vettä pois tien pinnasta. Se on hyvä tapa mitata renkaiden urasyvyys, koska renkaat voivat olla hieman kuoppaiset ja likaiset, ja on vaikea saada hyvää yleiskuvaa renkaan profiilin syvyydestä. Jos urasyvyyksissä on eroja, se voi johtua siitä, että sinulla on ongelmia pyörän jousituksen tai iskunvaimentimien kanssa.

Nokian Renkaiden tekemässä testissä, jossa lähes 200 000 autoa skannattiin kesäkuun ja elokuun välisenä aikana, havaittiin, että 4{dcf8b4c3097ef733c1d033e93b027cd3c3e4adbbbc3678d53b4275f5675e8035}: lla autossa oli talvirenkaat. Talvirenkaita ei tule käyttää kesällä, koska niiden ominaisuuksia ei ole optimoitu kesäolosuhteisiin. Niiden kulutuspinta on tehty lumelle ja jäälle, ja käytetty kumisekoitus muuttuu liian pehmeäksi kuumissa lämpötiloissa ja kuluu siten nopeammin kuin alhaisemmissa lämpötiloissa. Bensiinin kulutus kasvaa myös, mikä johtaa lisääntyneisiin kustannuksiin yhdistettynä lisääntyneeseen kulumiseen, mikä voi olla kallista ja haittaa ympäristöä.

Tämän testin aikana havaittiin myös, että 13 prosentilla autoista oli matalan urasyvyyden renkaat, mikä tekee niistä turvattomat ajaa syksyn aikana. Kulutuspinnan syvyys on tärkeä osa kesärenkaiden pitoa märillä pinnoilla. Koska märkäpito ovat yksi tärkeimmistä ominaisuuksista kesärenkailla ajamisessa, on erittäin tärkeää, että ostat renkaat, joilla on hyvä märkäpito EU: n rengasmerkintöjen mukaan. Kun märkäpito vähenee pienentyneellä kuviosyvyydellä, kuvion syvyys on mitattava joko SnapSkanilla tai kuvion syvyysmittarilla tai kolikolla.

Ajaminen kuluneilla talvi- tai kesärenkailla on aina vaarallista ja varsinkin syksyllä, kun sää on yleensä epävakaa. On tärkeää huolehtia renkaista ja käyttää niitä oikeissa olosuhteissa. Joten muista vaihtaa aina kesärenkaisiin, kun talvi on ohi, ja vaihda talvirenkaisiin ennen kuin ensimmäinen lumi tulee. Käy rengashuollossa varmistaaksesi, että renkaat ovat hyvässä kunnossa, vaurioitumattomia ja niissä on oikea ilmanpaine. Vaihda kaikki vuotavat venttiilit ja vaihda vaurioituneet renkaat. He vaihtavat renkaat myös ostaessasi uudet ja kun joudut vaihtamaan kesärenkaiden ja talvirenkaiden välillä, he voivat myös säilyttää renkaita talvella rengashotellissa, jotta sinun ei tarvitse varastoida niitä kotona.

Lisätietoja renkaiden urasyvyyden tarkistamisen tärkeydestä on osoitteessa https://vianor.fi/