Friday, June 21, 2024
Automotive repair

Vesiliirto Voi Tapahtua Minä Vuodenaikana Tahansa, Jos Sinulla On Märät Tiet

Vesiliirto tapahtuu niin, että rengas ei työnnä kaikkea vettä tien ja renkaan välista, joten renkaiden ja tien väliin kerääntyy vesikerros. Tämä on erittäin vaarallista, koska menetät ajoneuvon hallinnan. Vesiliirto voi olla vaarana kaikkina vuodenaikoina, koska jopa talvikuukausina tien päällä voi olla sohjoa, joka voi johtaa vesiliirtoon. Valmistajat ovat aina keksimässä uusia keksintöjä, jotka voidaan integroida kulutuspintaan auttamaan sellaisissa asiaoissa kuten vesiliirto. Talven aikana, kun on sulanut lunta, ts. Löysää, voi esiintyä samanlainen ilmiö, jota kutsutaan sohjoliirroksi, kun renkaat eivät työnnä märkää lunta pois.

Suurimpaan osaan korkealaatuisia renkaita sisältyy jonkinlainen tekniikka kulutuspintaan, mutta jopa hyvällä renkaalla et voi täysin poistaa riskiä. Sinun on varmistettava, että pidät nopeuden kohtuullisella tasolla. On myös tärkeää tietää, mitä tehdä, kun autosi menettää hallinnan vesiliirtoon liittyen. Pysy viileänä, mikä on todennäköisesti helpompaa sanoa kuin tehdä, mutta on tärkeää olla panikoimatta ja jarruttamatta. Paras tapa tehdä vesiliirron alkaessa on pitää auto suorana ja vapauttaa kaasupoljin, kunnes palautat tien tuntuman ja auton hallinnan. Yritä välttää vesiliirtoa katsomalla eteenpäin ja vältä suuria lätäköitä ja hidasta nopeutta sateisissa olosuhteissa.

Kun ostat uusia kesärenkaita, sinun on varmistettava, että ne ovat hyviä kosteissa olosuhteissa ja että niissä on käytetty erilaisia ​​tekniikoita vesiliirron liittyvän riskin vähentämiseksi. Jotkut uusista tekniikoista, kuten kiillotetut sivu- ja sisäurat, joiden avulla ne voivat varastoida enemmän vettä renkaan ja tien väliin ja nopeuttavat virtausta pääuraista, ovat vähentäneet riskiä merkittävästi. Tämä johtaa veden poistumisen lisääntymiseen, mikä parantaa edelleen vesiliirtoominaisuuksia. Toinen tärkeä vesiliirtoon liittyvä turvavinkki on pitää renkaat kunnolla täytettynä ja pyörittää ja vaihtaa renkaita tarvittaessa. Riittävä rengaspaine on tärkeää siinä missä kulutuspinnan syvyyskin on tärkeää. Renkaiden kulutuspinnan syvyys on myös erittäin tärkeä, joten kun renkaat alkavat kulua, urissa on vähemmän tilaa veden varastoimiseksi. Tämä johtaa huonompaan märkäpitoon ja suurempaan vesiliirron riskiin.

Kun ostat uusia renkaita, tarkista EU: n rengasmerkinnät, onko niillä hyvä märkäpito, ja tarkista, mitä tekniikoita on käytetty vesiliirron torjumiseksi. Jokakelin renkaat ja talvirenkaat hyödyntävät myös kiillotettuja pääuria tehokkaasti lumen, roiskeen ja veden puhdistamiseksi renkaasta varmistaen, että rengas tarttuu tien pintaan ja suojaa siten sekä vesiliirrolta että sohjoliirrolta. Jokakelin renkaat on valmistettu kumiseoksista, jotka ovat hyvin samanlaisia ​​kuin talvirenkaiden kumiseokset. Siinä on myös lumihiutalevuorisymboli, joka osoittaa, että ne on hyväksytty talvikäyttöön.

Lisätietoja renkaista, jotka pystyvät käsittelemään vesiliirtoa vuoden ympäri, käy www.nokianrenkaat.fi